Hrskavi krompirići sa kukuruznim pahuljicama

Fini hrckavi krompirići u košuljici od kukuruznih pahuljica, parmezana i začinskih trava. Bez suvišnih masnoća, pripremljeni u pećnici. Odličan prilog uz meso ili neko varivo od povrća.


SASTOJCI:

- 5 većih krompira
- 2 šalice kukuruznih pahuljica
- 40 g ribanog parmezana
- sol
- papar
- 2 žličice suhog začinskog bilja ( origano, mažuran )
- par žlica suncekretovog ulja ( a može i mješavina suncekretovog i maslinovog )


PRIPREMA:

- Pećnicu zagrijati na 200 C.
- Krompir oguliti, oprati i osušiti pa narezati na srednje komade.
- U multipraktiku usitniti kukuruzne pahuljice na grubo, pazite da vam se ne pretvore u prah.
- U zdjeli dobro promješati krompir sa uljem i soli.
- U drugoj zdjeli promješati kukuruzne pahuljice, parmezan i suho začinsko bilje, po želji dodati i malo svježe mljevenog papra. Zatim nauljene krompire uzimati šaku po šaku i uvaljati ih u smjesu sa kukuruznim pahuljicama tako da se smjesa dobro primi po krompirima sa svih strana.
- Krompire kako uvaljate tako ih slagati na pleh obložen pek papirom.


- Kad ste poslagali sav krompir smjesu koja vam je ostala rasporedite po vrhu i krompire stavite peći u ugrijanu pećnicu oko 30 minuta ( dok lijepo ne porumene i ispeku, dužina pećenja ovisi i o vrsti krompira koju ste koristili ).


- Poslužiti uz omiljeno meso ili uz neko varivo od povrća.


Komentari

  1. ne znam da li bi ovaj moj to jeo sa pahuljicama teško brajko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga moja, ma jeo bi - ništa ne kažeš nebi ni primjetio

      Izbriši

Objavi komentar