HRSKAVA POHANA PILETINA

Evo napokon i nešto slano kod mene, da ne mislite da samo po kolačima prašim ;) Piletina pohana na malo drugačiji način. Bez suvišnih masnoća i prženja, ravno iz pećnice. Fina i ukusna piletina u panadi od jaja, vrhnja i sira i hrckavom omotaču od kukuruznih pahuljica.


SASTOJCI:

- 400 g piletine( u komadima za pohanje )
- 3 žlice brašna
- 1 jaje
- 50 ml mlijeka
- 50 ml vrhnja za kuhanje
- 70 g polutvrdog sira( naribanog )
- sol
- papar( svježe mljeveni )
- 80 g kukuruznih pahuljica
- 1 žličica mješavine mediteranskih začina( ružmarin, majčina dušica, čubar, bosiljak, estragon )
- 50 g maslaca


PRIPREMA :

- Pileće meso operite i zarežite ga oko kostiju, posušite ga kuhinjskim papirnatim ubrusima.
- U zdjelici pomiješajte jaje sa mlijekom i vrhnjem za kuhanje, posolite( vodite računa o slanosti sira koji ćete koristiti ) i popaprite a zatim u smjesu umješajte naribani sir i sve zajedno promješajte.
- Kukuruzne pahuljice stavite u vrećicu za duboko zamrzavanje pa ih uz pomoć čaše ili valjka izmrvite( ali tako da vam pola pahuljica bude fino izmrvljeno a pola neka ostane krupnije usitnjeno ). Pahuljice istresite u tanjur i primješajte im mješavinu mediteranskih začina( po želji možete umjesto ove mješavine koristiti 1 žličicu mljevene crvene paprike i 1 žličicu suhog vlasca ).
- Na drugi tanjur stavite brašno.
- Pećnicu zagrijte na 180 C do 200 C ,a veći pleh obložite papirom za pečenje.
- Pripremljene komade piletine lagano posolite a zatim svaki komad mesa uvaljajte u brašno pa onda umočite u smjesu od jaja, mlijeka, sira i vrhnja a onda uvaljajte sa svih strana u kukuruzne pahuljice.
- Meso posložite na pripremljeni pleh i na svaki komad mesa stavite dva listića maslaca.


- Piletinu stavite peći u zagrijanu pećnicu i pecite dok ne postane hrckava i zlatno žute boje( oko 25 do 30 minuta, vrijeme pećenja ovisi i o veličini komada piletine koje ćete koristiti ).


- Kao prilog možete poslužiti kuhani krompir sa češnjakom i peršinom i dinstani kiseli kupus.



- Možete poslužiti i uz neko fino varivo od povrća i neku finu zelenu salatu.

Komentari

  1. Odlično spremljene šnicle :) Volim ih tako hrskave i to mi je bio, jedno vreme, omiljeni način spremanja pilećeg belog mesa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno, i mi volimo više na ovakav i slične načine iz pećnice

      Izbriši

Objavi komentar