Slana torta ŠARENO PA NA PRUGE
Slana torta od kriški tost kruha, nadjevena sa dva fila. Bijeli fil sa ricottom i kiselim krastavcima, te crveni fil sa ricottom i ajvarom. Na kraju dekorirana sa slanim kikirikijem i povrćem.
Ova slana torta može biti super zamjena sendvičima na nekoj proslavi ili tulumu, a isto tako može biti fora poklon za rođendan nekome tko je više za nešto slano.
*SASTOJCI :
- 18 kriški kruha za tost
ZA BIJELI FIL:
- 150 g ricotta ili krem sira
- 3 velike žlice majoneze
- 50 g kiselih krastavaca ( naribanih)
- 1 žličica suhog mažurana
- sol po potrebi
ZA CRVENI FIL:
- 150 g ricotta ili krem sira
- 2 velike žlice ajvara
- 1 žlićica suhog bosiljka
- 50 g zimske salame ( sitno,sitno nasjeckane)
- sol po potrebi
ZA DOVRŠETAK TORTE:
-200 g ricotta ili krem sira
- 3 velike žlice majoneze
ZA DEKORACIJU:
-100 g slanog kikirikija ( grubo mljevenog )
- 2 velike žlice kiselih krastavaca ( naribanih )
- par rotkvica ( tanko narezanih na ploške)
- pola rog zelene paprike
- 10ak žutih mini rajčica
* Za dekoraciju možete koristiti i neko drugo povrće, možete dodati i koju feticu pršuta i sl., ali kikiriki nikako nemojte izostaviti jer torti da baš poseban okus .
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za bijeli fil. Po potrebi dosolite i stavite sa strane.
U drugoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za crveni fil. Po potrebi dosolite i stavite sa strane.
Kriškama tost kruha odrežite koricu tj. rubove svake kriške.
Duguljasti kalup( onaj za pećenje kruha) obložite prozirnom folijom.
Na dno kalupa stavite kriške kruha ( meni je stalo tri i pol kriške).
Po kruhu ravnomjerno rasporedite pola bijelog fila.
Zatim složite novi red kruha ( svaku krišku malo pritisnete tako da se zalijepi za donji sloj fila),Na njega rasporedite pola crvenog fila.
Zatim opet ide red kruha, pa na njega bijeli fil i onda još jedan red kruha i na njega crveni fil. Slaganje završite sa zadnjim redom kruha. Sve malo pritisnite, pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na hlađenje najmanje 60 minuta.
Tortu izvadite iz hladnjaka pa je zajedno sa kalupom preokrenite na servisni tanjur.Maknite kalup i polako maknite i prozirnu foliju.
U zdjeli pomiješajte ricottu ili krem sir i majonezu, pa sa dobivenom smjesom premažite najprije bočne stranice torte a onda i vrh torte.
Sa strane tortu ukrasite sa grubo mljevenim kikirikijem i kriškama rotkvice.
Na vrhu ukrasite sa strane sa ribanim kiselim krastavcima a po sredini sa kolutovima paprike i mini rajčicama. Kao što sam napisala za dekoraciju možete koristiti i neko drugo povrće. Lijepo bi pasao i svježi vlasac.
Gotovu tortu opet vratite u hladnjak do posluživanja. Sa nožem za kruh režite je na malo šire kriške.
Dobar tek Vam želim!
vaša Anamarija
Ako probate recept bilo bi mi drago da mi javite dojmove ovdje na blogu ili na FACEBOOK ili INSTAGRAM profilu.
Primjedbe
Objavi komentar