MINI SRCOLINI

Male srcolike tortice, kao divan početak za prvi recept  na ovom čokoladno - srcolikom blogu.



SASTOJCI:

BISKVIT ( za osam malih tortica ) :

  • 30 g maslaca       
  • 42 g brašna
  • 8 g gorkog kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 60 g šećera
  • 2 jaja

KREMA:

  • 250 ml mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 1/2 vrećice praška za puding od vanilije
  • 100 g maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 vrećica vanilin šećera

  • ZA DEKORACIJU ( čipkasta čokoladna srca ) :
  • 80 g tamne čokolade za kuhanje 
  • silikonski kalup u obliku srca
  • i još - malo čokoladnog likera , ruma ili mlijeka (za namočiti biskvit )

  • PRIPREMA:
-pećnicu ugrijati na 180 C
-silikonske kalupe u obliku srca, sa 8 rupica (za muffinse ) lagano premazati maslacem
-u zdjelu prosijati brašno, kakao, prašak za pecivo i sol
-maslac izvaditi na sobnu temperaturu da omekša ili samo malo otopiti u mikrovalnoj pećnici ali kratko, da ostane kremast, da se ne pretvori u tekućinu
-odvojiti žumanjke od bjelanjaka
-bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg zajedno sa 1 žlicom šećera i staviti sa strane
-dobro izmiksati žumanjke sa šećerom dok ne dobijete svjetlu i pjenastu smjesu. Polako žlicu po žlicu i dalje miksajući umješati maslac, a zatim u nekoliko navrata dodati polako suhe sastojke i nježno umiješajte.
-na kraju lagano, isto u nekoliko navrata umiješati i snijeg od bjelanjaka,
-smjesu žličicom ravnomjerno rasporediti u silikonski kalup, poravnati i peći u zagrijanoj pećnici 15 minuta (provjeriti kad se počnu odvajati od ruba kalupa i provjeriti čačkalicom ).
-izvaditi iz pećnice, malo sačekati a onda tortice oprezno izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohlade.
Neke tortice na vrhu malo nabubre tokom pečenja, pa im onda prije filovanja kremom malo odrežite vrh, tako da vam tortice budu ravne )


-ako nemate silikonski kalup u obliku srca, biskvit možete peći u malom četvrtastom plehu za kolače obloženom pek papirom, kad se biskvit ohladi onda uz pomoć modlice za keksiće u obliku srca izrežite tortice.
Priprema kreme:
-od mlijeka, šećera i praha za puding skuhati puding prema uputi na pakiranju, staviti u zdjelicu i ostaviti da se ohladi
-maslac izvaditi na sobnu temperaturu nekoliko sati prije pripreme kreme da se omekša,
-omekšali maslac miksati sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu, a zatim dodavati žlicu po žlicu hladni puding i izmiksati u glatku kremu
Priprema dekoracije ( čipkasta čokoladna srca ):
-Silikonski kalup okrenite na naopaku stranu i lagano premažite uljem,
-na pari otopite čokoladu, stavite je u deblju najlon vrećicu, na vrhu škarama odrežite špic, a zatim ocrtajte čokoladom rub srca a onda ga išarajte u unutrašnjosti ,
kalup stavite u zamrzivač da se čokolada stegne,
-kad se čokolada stegla polako odvojiti od silikonskog kalupa, srca posložiti na pek papir i pohraniti u hladnjak do upotrebe


SLAGANJE TORTICA:
-srcoliku torticu prerežite na tri ili dva djela ( ja sam polovicu prerezala na tri a polovicu tortica na dva djela ) svaku izrezanu kriškicu tortice po želji poprskati sa malo čokoladnog likera ili ruma ili mlijeka, 
-kremu stavite u slastičarsku špricu (odaberite neki valoviti nastavak po želji), na krišku tortice ravnomjerno našpricajte kremu, poklopite drugom kriškom, našpricajte kremu i tako do kraja
-tako napravite sa svakom torticom,
-prije posluživanja na svaku torticu malo ukoso staviti čokoladno čipkasto srce
Tortice podjeliti sa voljenom osobom uz topli čaj ili kavu !




Komentari

Objavi komentar