LISNATA SLANA SRČEKA

U susret Valentinovu jedna brzinska ideja za doručak, večeru ili za party ili fingerfood. Za pripremu ovih slanih zalogaja neće vam trebati puno vremena a lijepo i efektno izgledaju. Možete ih poslužiti i kao dio toplog ili hladnog predjela za neki svečani ručak ili večeru.


* SASTOJCI :
- 1 rola razvaljanog svježeg lisnatog tijesta
- krem sir ili sirni namaz
- fetice pancete, pršuta, kuhane šunke ili zimske salame ( odaberite nešto od ponuđenog prema svom guštu )
- par žlica ribanog parmezana
- sjemenke maka ili sezama ( za posip )
- 1 jaje ( za premazivanje )
- čačkalice


* PRIPREMA :

Pećnicu zagrijati na 200 C a pleh obložiti pek papirom.

Na radnoj površini rastegnite lisnato tijesto a zatim samo polovicu lisnatog tijesta premažite u tankom sloju ( ne jako tanko ali niti ne predebelo) nekim krem sirom ( možete koristiti i neki sa začinskim biljem ako volite ). Po siru ravnomjerno posipajte ribani parmezan a zatim posložite fetice omiljene salame.

Preko salame preklopite drugu polovicu lisnatog tijesta, lagano pritisnite po svoj površini a zatim pomoću oštrog noža izrežite dugačke trake širine 2 cm. Od jedne role lisnatog tijesta dobiti ćete deset trakica.

Svaku izrezanu trakicu spiralno zavrnite a onda od svake spiralice oblikujte srce. Oblik srca na oba dva kraja spojite čačkalicama kako vam se oblik srca nebi deformirao tokom pečenja.
Oblikovana srca premažite umućenim jajetom  i posipajte sjemenkama maka ili sezama pa ih sa razmakom složite na pleh.

  
Pecite ih u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta tj. dok ne dobiju lijepu rumenu boju. Izvadite iz pećnice, malo prohladite a zatim oprezno izvadite čačkalice.


* Umjesto slana srčeka možete raditi i SLATKA SRČEKA punjena sa nutellom ili nekim drugim čokoladnim namazom ili nekom vašom omiljenom slatkom punilicom.

 
Nadam se da ćete uživati uz ove fine zalogaje uz vaše voljene 💗 

Komentari