Kako se bliže sve topliji dani pravo je vrijeme za sladoled, iako ih ima raznih vrsta i okusa u lokalnim slastičarnicama do velikih hiper marketa ipak najbolji bude onaj koji pripremimo sami kod kuće. Ovo je baš onaj pravi, sladoled sa puno čokolade i bez jaja.
* SASTOJCI :
- 200 g tamne čokolade za kuhanje
- 250 g mlijeka
- 2 kisela vrhnja
- 50 g šećera
- 1 vrećica burbon vanilin šećera
- 1 puna žlica instant kakaa ( ili 1/2 žličice gorkog kakaa )
ZA SERVIRANJE :
- sjeckana čokolada, čokoladne dekoracije
- jagode ...
* PRIPREMA :
Čokoladu sitno nasjeckajte i onda je stavite u blender, kratko izblendajte a zatim dodajte mlijeko u koje ste umješali instant kakao, šećer i burbon vanilin šećer i onda sve zajedno izblendajte da se poveže. Dodajte kiselo vrhnje i sve izblendajte do kraja dok ne dobijete homogenu smjesu.
Dobivenu smjesu ulijte u plastičnu posudu sa poklopcem i stavite je u zamrzivač. Kad se smjesa malo stvrdne izvadite iz zamrzivača i dobro promješajte vilicom ( ili uz pomoć miksera ako želite da vam sladoled bude kremastiji ). Smjesu u nekoliko navrata svakih pola sata izvadite iz zamrzivača i opet dobro promješajte vilicom ili mikserom. Ako za pripremu koristite aparat za sladoled onda ovaj korak preskočite i radite prema uputama vašeg aparata.
Ja sam sladoled radila navečer i ujutro je bio dosta smrznut pa sam ga prije serviranja izvadila kratko na sobnu temperaturu da mogu lakše oblikovati kuglice.
Možete ga servirati uz sjeckanu tamnu čokoladu i svježe jagode, meni je ovo ludilo kombinacija.
A mislim da ne bi bilo loše i kad bi ga " zalili " sa kojim dobrim home made čokoladnim umakom.
Isprobajte i svakako uživajte u ovom super čokoladnom sladoledu.
** Ovaj recept možete pronaći i na gastro portalu Gastronomija.hr
** Ovaj recept možete pronaći i na gastro portalu Gastronomija.hr
Primjedbe
Objavi komentar