TJESTENINA SA GORGONZOLOM , KRUŠKAMA I ORASIMA

 Uz Svjetski dan tjestenine jedan brzinski recept sa malo neobičnim kombinacijama namirnica.  Možda će nekome ova kombinacija biti neobična, ali meni nije jer baš volim kombinaciju gorgonzole ,kruške i oraha.

Umak od gorgonzole ovom jelu daje finu malo pikantnu strukturu , kruška daje svježinu, a na kraju tostirani orasi daju hrckavost, a čips od kadulje svojim specifičnim okusom sve zaokruži u jedan divan tanjur fine tjestenine vrijedan svake pažnje.



* SASTOJCI za dvije osobe:

- desetak listova svježe kadulje
- šaka polovica oraha
- malo maslinovog ulja
- 200 g tjestenine šurlice ( možete koristiti i neku drugu kratku tjesteninu )
- 100 g gorgonzole ( meni je uvijek draža ona " dolce " nego ona "picante ", a vi odaberite prema svom ukusu )
- 1 kruška
- 2 listića topivog sira
- sol
- svježe mljeveni bijeli papar



* POSTUPAK:

U dubokoj tavi na suho tostirajte polovice oraha i stavite ih sa strane.
U tavu dodajte par kapi maslinovog ulja i kad se zagrije na njemu popržite oprane i osušene listove svježe kadulje. Pržite dok vam kadulja ne dođe hrckava poput čipsa, a onda ju izvadite na papirnati ručnik i odložite sa strane.

U istu tavu dodajte još malo maslinovog ulja i komadiće gorgonzole te sir u listićima i miješajte dok vam se sve fino ne poveže u umak. Umjesto sira u listićima možete koristiti vrhnje za kuhanje ( jedno 50 do 100 ml ). Zatim dodajte kockice svježe kruške, posolite i popaprite po ukusu.

Dok radite umak u posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu prema uputi na pakiranju tako da vam ostane al dente.

U tavu sa pripremljenim umakom dodajte kuhanu tjesteninu i još malo sve zajedno promiješajte .
Servirajte u duboke tanjure i dekorirajte sa kockicama gorgonzole i kruške. Možete pokapati sa još par kapi maslinovog ulja , a na kraju dodajte još tostirane orahe i čips od kadulje.



Ako probate recept bilo bi mi drago da mi javite dojmove ovdje na blogu ili na instagram ili facebook  profilu.

Dobar tek vam želim!

vaša Anamarija


Komentari

Objavi komentar